Koh Tao

Häromdagen tog vi en speedboat (Lomprayah)  över till Koh Tao. Från Samui tar det 2 timmar och det var jätte smidigt. Vi tog den tidiga båten som åker från Mae Nam (Samui) piren klockan 08.00. Vi var redan på Koh Tao kl 10, så vi hade hela dagen på oss att njuta av detta lilla paradis.

IMG_7184
”Speedboat” katamaran som går mellan öarna

Koh Tao är den minsta av de tre huvudöarna i arkipelagen kring Samui. De på ön lever på turism och de flesta åker till denna lilla fantastiska ö för att dyka och snorkla. Vattnet är mycket klarare här än vad det tex är på Samui. Runt ön finns det ett flertal stora korallrev. Annars ser ön ganska lik de andra öarna runt omkring.

IMG_7181
Vy från hotellet

 

Vi hamnade på Charme Churi resort och det var tyvärr inte särskilt charmigt alls. Läget var magiskt och stranden var fin, men standarden på hotellet i sig var verkligen under all kritik. Att leva med naturen är verkligen fint, men att ha naturen i hotellrummet i form av kackerlackor, myror och andra kryp jag inte kan namn på är inget jag tycker är särskilt kul. Jag är så glad att vi bara stannade en natt, hade nog inte klarat mer. Vi försökte verkligen med hela vårt hjärta se det positiva av stället och miljön och jag tycker att vi lyckades ganska bra. Att fånga känslor på bild är svårt, men här försökte jag i varje fall.

IMG_7182
Nangyuan en annan ö i Siambukten
IMG_7100
Solnedgång sett från hotellets strand
IMG_7183
Same same, but different. En gata i Mae Haad

Trots besvikelsen över hotellet kommer jag kunna tänka tillbaka med ett stort leende och jag överträffade en av mina rädslor, i nästa blogginslag  berättar jag ……..(Vilket beror helt på internet kopplingen). Nu skall vi snart ut i natten och njuta av stimmet i Chaweng.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s