China market, Mae Nam (Samui)

Vi är just nu på Samui i Thailand. Vi kommer alltid tillbaka till samma ställe för det känns som ”hemma”. Vi bor i en liten by som heter Mae Nam som ligger norr om ön. Varje torsdag har de en så kallad ”China market”. Som alla torsdagar vi har befunnit oss här, tog vi oss en runda. Det är en väldigt rolig tillställning och du kan finna nästan allt på den här marknaden från godsaker som kackerlackor, kopior på alla möjliga saker, skönhetsprodukter, grönsaker och massor med mat av olika slag som de tillagar på plats. Det är en blandad publik av turister, thailändare och kineser så klart. Det bor väldigt många som har sina rötter i Kina just här i Mae Nam. Det är ganska stojigt och det brukar vara ganska mycket folk, men atmosfären är vänlig och trevlig. Varje gång så spelas det live musik och det brukar vara kvällens höjdpunkt. Det fina är att barn, unga, medelålders och gamla från olika världsdelar träffas för att ha en fin stund tillsammans.

Jag kan fortfarande höra musiken och jag tror att många kommer att fortsätta njuta av den ljumna natten som fortfarande är rätt ung. Himlen är nästan stjärnklar och i luften känner man en söt doft alla blommorna och jag nöjer mig med bara just det, stjärnor och underbar blomdoft.

IMG_6838
Naturliga skönhetsprodukter
IMG_6839
Kackerlackor
IMG_6840
Hårprydnader
IMG_6841
Kopior
IMG_6842
Lampor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s