Vitt med thailändska detaljer

Idag åt vi middag på ett relativt ny öppnat ställe i Bo Phut (Fisherman Village) Koh Samui som heter The Adress. De har kört ett ganska säkert kort när det gäller inredningen, nämligen vitt. Det är inrett minimalistiskt, enkelt, vitt och med thailändska detaljer. Golven hade de bara behandlat vilka var i betong förutom de som var på terassen som hade ett parkett liknande utseende men var säkert i ett mycket mer slitstarkt material. Väggarna var helt vita. Krukorna och den stora trappan till andra våningen var även de i betong.

Stolarna var kopia av Philippe Starcks Ghost chair i vitt och sofforna LC2 av Le Corbusier. Att blanda stilar tycker jag är mer än ok. Jag gillade att de lyckades få ett modernt intryck men även betona det thailändska genom detaljerna i form av tavlor och statyer. Det är ibland svårt att fånga en känsla på bilder, men här är ett försök.

 

 

 

IMG_6788
Kopia Philippe Starck Ghost
IMG_6801
Tavla
IMG_6796
Kopia på Le Corbusier LC2 soffa
IMG_6802
Detalj typiskt thailändsk
IMG_6810
Detalj typiskt thailändsk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s