Vingård i Bordeaux

För ett par år sedan gav jag min man i present en vinrad på en vingård i Bordeaux genom www.vingardar.com. Presenten var mycket uppskattad och det ledde till att vi förra året åkte till just den vingården och hälsade på. Vinraden hyrdes på Château Rousselle som ligger i utkanten av Bordeaux.

Château Rousselle
Château Rousselle
DSCN0219
Château Rousselle

Vi hade i för väg meddelat att vi skulle komma för att de skulle ha tid att visa oss runt på vingården. Vi blev väl mottagna och vi visades runt på både gården och ute bland vinrankorna. Vår guide pratade perfekt engelska och det var uppskattad eftersom min franska är ok, men inte tillräcklig. Vi fick reda på flera intressanta fakta när det gäller vin och druvor. T ex att om det inte är druvor till bordsvin får man absolut inte vattna plantorna.

Druvor
Druvor
Inne i bodegan
Inne i bodegan

Vi hade också turen att ägaren Vincent var på plats så vi fick en liten pratstund med honom. Vi var väldigt nöjda med besöket och vinet som vi köpte med oss till nära och kära uppskattades av alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s