Färska fikon

imageIgår fick jag nyplockade fikon av min farbror som plockats från deras trädgård. Nu på senare tid har jag har jag tänkt mer och mer på obesprutad frukt och grönsaker. Jag väljer också när det finns hellre ekologiska eller organiska (som de ofta kallas här i Spanien) produkter. Tyvärr är det inte lika brett här som t ex i Sverige. Ibland tycker jag nästan man känner på smaken att frukten eller grönsakerna är fulla av gifter. Jag har också tänkt på att varför måste man ha alla grönsaker eller frukter året om. Är det inte bättre att vänta in säsongerna och äta närodlat än att få något som kommit till på konstgjord väg.

Min farbrors fikon är utan tvekan trots risk för eventuellt ofrivilligt protein intag (mask) mycket godare än de man kan köpa i affären. Den här hösten skall jag ut på jakt vart man kan handla ekologiska varor, så länge får jag nöja mig med fikon, tomater, paprika, apelsiner och citroner från min släkts trädgårdar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s