St Maxime och St Tropez

När man reser blir det inte riktigt som man tänkte sig. Fast trots många omvägar och felkörningar var vi nöjda med landskapet av gamla vingårdar och grön vegetation, Côte de Provence är vackert.

Efter att ha irrat runt i flera timmar kom vi till slut till Ramatuelle, St Tropez. Där njöt vi av en lunch på Nikkis beach ( http://www.nikkibeach.com/sttropez/ ).

Nikikis beach, St Tropez
Nikikis beach, St Tropez

Det var ju naturligtvis fantastiskt, men jag måste nog säga att både personalen och människorna är mer avslappnade på Nikkis i Marbella. Nog för att Ivana Trump satt några bord bort, men atmosfären är väldigt viktig för mig och jag tyckte det kändes väldigt stelt. Läget var annars perfekt och det var vackert.

För att sedan ta oss till St Maxime tog det oss nästan en timme pga bilköerna. Det var varmt och vi kände att vi ville njuta och se oss omkring inte sitta i en bil. När vi väl var framme vid hotellet (Les jardines du Maxime) tog vi oss ett dopp i poolen innan vi vandrade ner till centrum.

Väl nere på stan hamnade vi på ett trevligt ställe, Wafoe. Där kunde vi se folk strosa runt på gatorna som njöt av sommaren och semestern.

St Maxime
St Maxime
Le Mirage
Le Mirage

Vi beställde fisk, men det var ingen hit. Vi är otroligt bortskämda med otroligt fin fisk på spanska solkusten och det kändes trist att äta en torr Dorada och St Pierre när man vet hur en färsk vällagad fisk bör smaka.

Efter middagen vågade vi oss in bland folkmassorna på de små gågatorna en liten stund innan vi trötta drog oss hemåt till hotellet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s