Filmer som berör

Nu är det som sagt sommar och semester tider. Det är då i varje fall jag hinner läsa böcker och titta på film. Jag kommer sällan iväg på bio, men som tur var har vi FNAC här i Spanien som har ett stort och komplett utbud på filmer från stora delar av världen. Jag är ingen person som behöver djupa filmer, men jag tycker ganska ofta att de amerikanska filmerna inte ger så mycket. De kan vara mycket underhållande, men de berör ofta inte. För ett tag sedan såg jag ”Intouchables” och den berörde. Den är baserad på en verklig historia som handlar om vänskapen som växer fram mellan en rullstolsbunden man och hans skötare. De kommer från två skilda världar, men de behöver varandra. Francois Cluzet och Omar Sy:s gör tillsammans en fantastisk insats.

En annan film som berör och som jag har sett flera gånger är Cinema Paraiso. Den handlar om en Totos (Salvatores) kärlek till film och om (återigen) vänskap som räddar livet på Alfredo  i en brand på biografen han jobbar som maskinist.

En annan film jag har svårt att glömma är ”Manuale d´amore” av Giovanni Veronesi. Det är 4 sammanflätade historier om kärlek, som känns verkliga och äkta med italiensk passion. Den skulle jag kunna se igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s