Böcker

Dagen kom äntligen som jag väntat på väldigt länge, början på semestern. Vi har som tradition att åka till Atlantkusten i några dagar och bara slappa. Det är en ganska bra start på sommaren, då man oftast är ganska trött och behöver just lite vila. Jag har också chansen att läsa lite böcker vilket jag älskar, men allt för sällan har tid eller ork med. Har precis läst ut ”Syskon makaren” av  Lisa Jewell. Det var en bok som passade mig perfekt just nu. Den var lätt läst och en sådan här ”må bra” bok. För mig är det viktigt att vara i rätt sinnesstämning med boken jag läser. Oftast behöver jag bara läsa några rader eller sidor för att veta om den är rätt. Andra böcker som jag har läst på sistone är ”Sighsten” skriven av Sighsten Herrgård och Carl Otto Werkelid som handlar just om Sighsten. Det ända jag minns av denna man var att han var just ett ansikte för AIDS, men nu fick jag chansen att lära känna denna otroliga kreativa person han faktiskt var. ”Maos sista dansare” skriven av Li Cunxin, som var väldigt gripande. Det är en berättelse om en liten pojke och kommunismens Kina. Sedan har vi en av mina favoriter ”Shantaram” av Gregory David Roberts.  En otrolig historia om en  australiensare som är på rymmen. Den utspelar sig i bl a i Bombays slum. En bok man inte glömmer lätt.

IMG_5629 IMG_5628

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s