MoMa

IMG_4799
Marilyn Monroe, James Rosenquist

Jag har i många år drömt om att få besöka MoMa (Museum of Modern Art) i New York. Häromdagen fick jag äntligen uppfylla den drömmen.Det blev en lång promenad från hotellet som låg vid Grand Central Station, men det var en upplevelse i sig. Pulsen, människorna som alla var på väg till någonting eller någonstans, ljuden från trafiken, byggnaderna, dofterna från de små gatustånderna och jag.

IMG_4801
Mouth, Tom Wesselman
IMG_4797
Bruce Newman

Jag kom alldeles för tidigt och fick vänta ett tag innan de öppnade biljett disken, men det gjorde att jag hade tid att titta runt i affären i lugn och ro. Klockan 10.30 öppnades dörrarna och jag och hundratals andra förväntas fyllda besökare började vår vandring. Jag hade ganska klart för mig vad jag ville se, det blev arkitektur och design och sedan konst av Pablo Picasso, Henri Matisse, Andy Warhol, Juan Gris, Tom Wesselman bland många artister.

Jag tog mig verkligen tid, jag andades lukten av oljefärgerna, betraktade och kände konstverken en efter en. Till slut värkte fötterna och hjärnan kände sig mätt och jag var nöjd. Jag såg långt ifrån allt, men den dagen fick jag inspiration, färger, motiv, nytänkande, känslor, men framför allt en stor dos av vacker konst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s