Tarifa, surfarnas Mecka

Det är Semana Santa här i Spanien (påsklov) och då öppnar nästan alla ställen som varit stängda under vintersäsongen. Man har längtat i flera månader att solen skall titta fram och värma ens vinterbleka kinder och att alla skall komma ur sina skal, precis som alla andra ställen på jorden som har olika årstider. Ett speciellt ställe som jag längtar till är Tarifa. I Tarifa känner man sig fri, ett med naturen, en världsmedborgare då alla nationaliteter möts för att alla njuta av havet, vinden och solen. På andra sidan vattnet ser man en annan kontinent, Afrika med andra seder, språk och folk så olika oss men samtidigt så lika med samma sökan av att finna lyckan. Det är här två hav möts, Medelhavet och Atlanten.

Så nu har Tangana, en så kallad chiringuito (strandrestaurang) öppnat igen efter ett uppehåll och jag längtar så att få åka dit och bli ett med havet, människorna, känna vinden i ansiktet och se alla dessa människor som är helt passionerade av surf av alla dess slag.

Snart kommer jag…….

DSCN9371 RSCN9598

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s